/

 

Het alternatief voor het Sauerland voor veel Nederlanders is het ski gebied van de Harz, gerekend vanaf Utrecht ca. 480 km in oostelijke richting. In de Harz ligt in de winter maanden januari en februari een sprookjesachtig decor van besneeuwde dennenbossen en romantische vakwerkstadjes voor u klaar. De Harz is het noordelijkste gebergte van Duitsland en een paradijs voor langlaufers. Al kun je er ook skiën van bijvoorbeeld de 972 meter hoge Wurmberg bij Braunlage, Torfhaus, Hahnenklee of Bad sachsa.

Op de Wurmberg zorgen in totaal 97 sneeuwlansen voor sneeuw-zekerheid op 16,3 hectare aan skipistes. Een heerlijk skigebied midden in het Harzgebergte.

Sneeuwhoogte
Schneenews
Skialpine Harz
Skiing.nl - Braunlage
**Gr.Sonneberg, Sankt Andreasberg
**Torfhauslifte, Oberharz
** Bocksberg, Hahnenklee
Ravensberg, Bad Sachsa
** Wurmberg, Braunlage

 

Skiën, langlaufen - hier vindt u optimale omstandigheden voor uw wintervakantie in het Harz gebergte! Braunlage is een van de oudste en belangrijkste winter- sportplaatsen in Duitsland.

Skischolen Harz
Skischule Torfhaus
Skischule Sonnenberg
Skischule Oberharz, Braunlage

 Vijf dagen Harz / drie dagen wandelen in de mooie natuur van de Harz. Natuurlijk hopen wij dat er een mooi pak sneeuw ligt bij het huis en in de omgeving. Op dat soort momenten lijkt het hier net een sprookje.

Winterwandelen
Winterwandelen van 17 tot 21 december 2021
Winterwandelen van 28 jan. tot 1 febr 2022


Wintersport in de Harz is in verschillende vormen mogelijk.
Langlaufen 
op meer dan 500 km loipes. Rodelbanen op Torfhaus en in Bad Harzburg, Harzgerode en Braunlage. Gezellige Winterwandelingen met een opkikker in een van de vele restaurantjes, cafeetjes of ‘Harzer Bauden’ aan de route. Skiën: Verschillende skiliften in de wintersportgebieden voor alpine skiërs en snowboarders. Kortom een ideale bestemming voor een winterse vakantie. In de adventstijd vindt u prachtige kerstmarkten in de steden Goslar, Quedlinburg, wernigerode en Halberstadt.

Klik hier voor CONTACT: Hermann Wulff, Frankenlaan 7, 3956GD Leersum