WANDELHARZ.NL

Wandelen in de Harz

De eerste wandelvakantie van dit jaar gaat gelukkig door, van 9 tot 16 oktober gaan 10 wandelaars de Harzer Hexenstieg lopen van Osterode in de West naar Thale in de Oost Harz. ca. 100kilometer door de mooie natuur van de Harz.


AUTO VAKANTIEREIZEN HARZ


GROEPSWANDELREIZEN


Wandelen het heel jaar door wanneer je maar wilt. Wandelen met leuke mensen die de zelfde passie hebben als jij. Wandelen is populairder dan ooit en Corona blijkt de oorzaak te zijn, heerlijk in de frisse lucht met inachtneming van alle regels genieten van de natuur.

Of het nu alleen, in een grote groep of met uw hond is - wij stellen de juiste Harz wandeling voor u samen. Bij het wandelen in de Harz komt alles uit één bron. Het begint met het boeken van de wandeltocht en de individuele coördinatie van wandeltochten en omvat het boeken van de vakantiehuizen of hotels en lunchpakketten tot transfers en bagagevervoer. 

Ons allround zorgeloze arrangement voor onze wandelaars omvat:

- Overnachting met ontbijt in wandelvriendelijke vakantiehuizen, hotels of pensions.
- Toeristenbelastingen.
- Lunchpakketten voor de wandeletappes.
- Bagagevervoer.
- Transfers terug van en naar het startpunt.
- Wandelkaart, wandel pin (Harzer Hexenstieg).


De Harz

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, met als hoogste berg de Brocken (1142 meter) De Harz is van oudsher een belangrijk mijnbouwgebied, rond 968 werd voor het eerst melding gemaakt over mijnbouw, waarbij zilver, lood, koper en zink werd gewonnen. Eind 20e eeuw werden de mijnen gesloten. Hierna werd het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor dit gebied.

De Harz heeft een lengte van 110 km in oost-westrichting en is ca. 30 à 40 km breed. Het gebergte wordt onderverdeeld in de Oberharz in het westen en de Unterharz in het oosten. Het oostelijkste gedeelte van de Oberharz is de Hochharz, waartoe de Brocken behoort. De Unterharz is aanzienlijk lager dan de Oberharz en reikt tot omstreeks 400 m hoogte. Vooral de Oberharz is dicht bebost met vooral beuken in de lagere en dennen in de hogere gedeelten. In de Unterharz vindt ook landbouw plaats.

Skiën in de Harz, in veel verschillende dorpen en steden kunt u plezier hebben op de skipistes ook zijn er in de Harz kilometers langlaufroutes uitgezet.

Met name voor beginnende skiërs en kinderen is de Harz zeer geschikt. De bekendste skigebieden in de Harz zijn o.a. Braunlage, Bad-Sachsa, Hahnenklee en Sankt-Andreasberg.

Cultuur, Honderden jaren geschiedenis, hebben in de Harz bewijs achtergelaten en generaties van kunstenaars, schrijvers en muzikanten geïnspireerd. Door in hun voetsporen te treden, kunnen jonge cultuur bewonderaars de Harz met alle zintuigen ontdekken. Altijd wel een goede reden om de Harz te bezoeken, Cultuur, Wandelen, Fietsen, met de Stoomtrein, naar het kasteel van Wernigerode of in 2021 weer een kerstmarkt in bijvoorbeeld Wernigerode, Goslar of Quedlinburg bezoeken.

 De vele en vaak eeuwenoude vakwerkbouw, gotische, romaans en barokke stijlen aan monumentale bouwwerken in de komen veelvuldig voor in de grote steden van de Harz.
De Harz bestaat uit een ruw berglandschap, veel beschermde planten en diersoorten in een groot natuurparadijs. Grote delen van de Harz zijn al jaren beschermd in het Nationaal park.