Wandelharz Duitsland 
Met harztikke mooi wandelingen!

Reacties en Fotos Wandelharz.

Hier gaan wij vanaf 21 januari 2020 mee beginnen ! Joke v.L. (23-01-2020) Winterwandelen 

Een absolute aanrader! 
  De 5-daagse "Winterwandel vakantie in het Harz gebergte".
  Prima georganiseerd. Een heerlijk huis, gezellige dagen en goede begeleiding bij de wandelingen.
  Volop genoten en fijn dat het vervoer zo goed geregeld was.
  Bedankt en groetjes 

Marja M (22-01-2020) Winterwandelen.

Een lang weekend op stap in de Harz met Wobbe en Hermann.
Ik heb 't nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik't wel kan, een groepswandelreis.
En..... Ik kon 't!!  Reizen in een nieuwe 9 persoons bus met 6 onbekende mensen die al snel bekend werden. Wobbe als geoefend chauffeur met prima rijstijl. Naast hem Hermann, de reisleider die overal gepassioneerd over kan vertellen. 
En niet alleen over de Harz.
4 nachten logeren in een idyllisch Oost-Duits vakwerkhuis met prima bedden, lekkere douche en goed uitgeruste keuken. Hermann weet alle leuke restaurantjes te vinden voor een betaalbaar diner. Maar heeft ondertussen ook een lekker pastarecept met salade!!  En dan de wandelingen...... Geweldig! Omdat Wobbe en Hermann er al zo lang komen kennen zij de streek als hun broekzak. Daardoor konden wij dit weekend prachtige wandelingen maken. Aangepast aan de weersomstandigheden. En soms ook aan de deelnemers. Zo werd ik 1x van de route "geplukt" omdat 't voor mij toch wel een hoge berg was. Hermann was chauffeur en Wobbe de gids. Voor mij GIDS++. Af en toe, op steile stukken mocht ik aan zijn arm.....
Samen zijn de heren een prima duo, ook omdat zij ook nog leuke andere bezienswaardigheden weten en dat dan ook laten zien. Kortom, ik heb genoten van een heerlijk weekend in een super ontspannen sfeer met leuke wandelaars! Minpuntje... Er was geen sneeuw, maar als de heren dat konden toveren hadden ze dat vast gedaan!!!
Leo L (17-06-2018) Harzer Hexenstieg

De meest bijzondere reis.........Heb een fantastische-nee, de meest fantastische !-reis gehad afgelopen week. Want het was wel de week van de superlatieven,zeg. Tussen de "langste hangbruggen in Noord-Duitsland"tot aan "de kleinste kerkjes in de Harz" liep ook nog eens de meest aparte groep mensen, die ik ooit heb mee gemaakt. Zo was er iemand, die verreweg het grootste aantal "vriendinnen"had in Duitsland en daarnaast met afstand de meeste ervaring (en natuurlijk "sterke"verhalen) had over het gebied, waar wij liepen. Een ander blonk weer uit in het maken van absoluut de meeste belminuten met Nederland (waarvoor wij uiteraard dan wel weer het allergrootste begrip hadden) en hij was dan 's morgens pas ook weer aanspreekbaar na verreweg de meeste koppen koffie aan het ontbijt. Eén dame probeerde elke avond weer het aller langst op te blijven van iedereen, maar had desondanks dan wel weer verreweg de slechtste wifi verbinding van ons allemaal. 


 
 
 
E-mailen
Bellen