/

 

Panzerfahren en meer !

van 7 tot 11 augustus 2021
Deze keer heel wat anders in het Harzgebergte, wat dagen militaire objecten bekijken zoals het Luchtvaart museum in Wernigerode, met de Stoomloc naar de Brocken, grensmuseum Sorge en Panzerfahren in Benneckenstein.

Luftfahrt Museum Wernigerode

Open van 10.00 tot 18.00 uur, toegang voor volwassenen  € 10,00 p.p.

In het Luchtvaartmuseum Wernigerode komt het hele gezin net zo dicht bij de droom van het vliegen als gewoonlijk alleen piloten. Of het nu gaat om het straalvliegtuig waarin Prins Charles bij de Royal Air Force leerde vliegen, de Westland Whirlwind-helikopter waarmee prinses Diana reisde, de beruchte starfighter of de gigantische Antonov: 50 vliegtuigen en helikopters met ontroerende geschiedenis wachten binnen ons luchtvaartmuseum om van dichtbij ontdekt, verkend en bewonderd te worden.

Bij ons beleeft u de luchtvaartgeschiedenis zonder afzetlint: met welk materiaal werden de eerste vleugels bedekt? Hoe werkt een schietstoel? Wat zijn de vereisten voor een spaceman-pak? Dat kom je te weten in het Luchtvaartmuseum Wernigerode.

Een gratis audiotour is inbegrepen bij uw museumtoegang. Ook voor uw kinderen bieden wij een speciale audiotour aan: door kinderen voor kinderen. De audiotour begeleidt je door de hele tentoonstelling en bevat spannende aanvullende informatie en verhalen over de exposities. We raden elke bezoeker de audiotour aan! Het oproepen van de audiotour is kinderspel: scan gewoon de QR-code bij de ingang of op de pilaren in de tentoonstelling en ga op pad. 


Zum Brocken

De gemakkelijkste weg naar de top is met de stoomtrein van de Harzer Schmalspurbahnen. Voor uw reis naar de Brocken geldt een standaardtarief. Dit geldt vanaf alle stations van de HSB. Volwassenen (heen en terug) € 47,00 p.p.

Het Brockenhaus-team kijkt ernaar uit u als gasten van Brocken in ons huis te mogen verwelkomen. Het Brockenhaus met zijn karakteristieke vorm is al achttien jaar een permanente tentoonstelling op de 1141 meter hoge Brocken. In het museum ‘Brockenhaus’ wordt de bezoeker in de moderne tentoonstelling door de mysterieuze wereld van de Brocken geleid. Ook delen van de zend- en afluisterapparatuur van de DDR kan van dichtbij worden bezocht. Onze moderne tentoonstelling verrukt bezoekers van heinde en verre en heeft voor iedereen verrassende inzichten en verhalen in petto. toegang voor volwassenen  € 7,00 p.p. 

Grensmuseum Sorge

Een rondwandeling met in totaal 10 grote informatieborden, die in 2019 werden vernieuwd en in 2020 aangevuld met een multimediagids, verbindt bovengenoemd aanbod van het museum in het stationsgebouw, de ring van herinnering, het openluchtgrensmuseum en het voormalig grensbedrijf. In 2019/2020 is de uitkijktoren gerestaureerd en daarmee in het kader van rondleidingen weer toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Daarnaast zorgt een in 2020 opgezet wifi-netwerk voor een uitgebreide verbinding met internet. Het museumlandschap wordt verzorgd door de Grenzmuseumsverein Sorge en is als nr. 46 opgenomen in het systeem voor het behoud van de Harz-wandelpin. Het stempelpunt bevindt zich op de ring van geheugen.

Rijden met tanks - Benneckenstein

Bent u op zoek naar een tankrijschool in Benneckenstein / Harz ?

Je hebt een enorme keuze aan voertuigen. Onder andere het gepantserde voertuig op wielen SPW-40, het pantservoertuig BMP, de gevechtstank T-55 en vele militaire vrachtwagens zoals de ZIL-131 of de ZIL-157.

De route in Benneckenstein is open van april tot oktober en biedt je niet alleen tal van staalreuzen, maar ook een ingenieus offroad parcours. Hier kun je echt stoom afblazen en zelfs als passagier schiet de adrenaline door je aderen. Na de rit zul je de grijns niet snel van je gezicht krijgen.

  

Onze accommodatie: 
Deze vijf dagen verblijven wij in de groepsaccommodatie "De Heksenketel' te Elbingerode OT Neuwerk. Een 300 jaar oud Vakwerkhuis als vakantiehuis in het oosten van de Harz. (voormalige DDR) Het huis beschikt over acht slaapkamers die soms achter elkaar liggen, dus kan het zijn dat u een kamer heeft met recht van overpad. Douches en toiletten zijn er op de eerste verdieping en op de begane grond. Een grote huiskamer met houtkachel, een eetkamer met 16 plaatsen en grote keuken met alles er op en aan. 5 dagen/4 nachten met ontbijt, kurtax en eindschoonmaak op basis van 2 personen per kamer. Maximaal : 12 pers. 

Vraag naar de kosten!

Luch en Diner:

De luch en het diner gebruiken wij onderweg dus buitenshuis, er zijn diverse goede restaurants in de omgeving en onderweg.

Vervoer: Eigen vervoer.

 • Heksenketel (1)
  Heksenketel (1)
 • Heksenketel (10)
  Heksenketel (10)
 • Heksenketel (11)
  Heksenketel (11)
 • Heksenketel (12)
  Heksenketel (12)
 • Heksenketel (3)
  Heksenketel (3)
 • Heksenketel (8)
  Heksenketel (8)
 • Heksenketel (5)
  Heksenketel (5)
 • Heksenketel (9)
  Heksenketel (9)
 • Heksenketel (6)
  Heksenketel (6)
 • Heksenketel (2)
  Heksenketel (2)
0482