WANDELHARZ.NL

De Harz is een populaire bestemming voor mountainbikers en vanuit Nederland zeer snel te bereiken. Met een 480 kilometer staat u vanaf Utrecht dan ook midden in het Harz gebergte. En dat het hier zo populair is, is niet voor niets, deze streek is echt op mountainbiken gefocust. De hoogste berg in de Harz is de Brocken met zijn 1142 meter, ruige rotsformaties, steile kliffen en prachtige uitzichten in combinatie met de diepe dalen en prachtige natuur met dichte bossen vormen de perfecte setting voor avontuurlijke mountainbike tocht.

Maar let op! Het hele jaar door is het hier op en om de berg druk met wandelaars, dagjes mensen, je hebt hier geen eigen mountanbikepad zoals je ze in Nederland gewend bent.

De gastvrije dorpjes in de Harz verwelkomen je met bordjes Mountainbiker  “wilkommen. Aan het eind van de dag kun je helemaal tot rust komen in de vele fietsvriendelijke.

Voor mountainbikers hebben wij veel ruimte in onze vakantiewoning in Neuwerk, "De Heksenketel". Acht slaapkamers die ruimte bieden tot ca. 18 personen. Klik op onze naam voor meer info.

Mountainbiken in de Harz: een MTB paradijs voor beginners en gevorderden.

Zeer intrek zijn de Mountainbike routes van de Volksbank Arena Harz. Er zijn in totaal 74, goed bewegwijzerde routes met 3 verschillende moeilijkheidsgraden, maar liefst 2.200 kilometer en wel 50.000 hoogtemeters!

Zoek je meer actie dan kun je kiezen uit verschillende mountainbikeparken in de Harz. Voor de beginnende en gevorderde mountainbiker is er volop keuze in de Harz. De volgende plaatsen zijn uitstekend als uitvalsbasis om te mountainbiken zijn o.a. : Bikepark Braunlage, Bikepark Hahnenklee, MSB-X-Trail Sankt Andreasberg en Bikepark Bodetal te Thale.

BIKEPARK BRAUNLAGE am Wurmberg biedt grenzeloos fietsplezier voor jong, oud, beginners en professionals met een totale lengte van meer dan 10.000 m - hier vindt en beleeft iedereen zijn persoonlijke hoogtepunt. Veel aangelegde routes met een lengte tot 3.400 meter zijn allemaal grotendeels natuurlijk en maken gebruik van de specifieke topografie van de Wurmberg.

Een 6-persoons gondel overbrugt de circa 400 hoogtemeters en brengt de ruiters vanuit het dal naar de 971 m hoge top. Het startplatform, waarvandaan twee verschillende routes kunnen worden afgelegd, bevindt zich in de directe omgeving van het bergstation.

Klik hier voor meer INFO

Het terrein van de start tot het midden station is steiler en vlakt dan wat af. Bij het midden station hebben de fietsers de mogelijkheid om tussen de routes te wisselen. Op eenvoudige omwegen, de zogenaamde "chickenways", kunnen alle routeobstakels worden weggelaten.

Het gebruik van het Bikepark Braunlage is op eigen risico!

BIKEPARK HAHNENKLEE Fietsen en mountainbiken zijn geweldige sporten voor iedereen. In ons Bikepark Hahnenklee is er een geschikte route voor jullie allemaal. Of het nu jongens, meisjes, kinderen, beginners of professionals zijn. Met de stoeltjeslift brengen wij jou en je fiets de berg op. Alleen in uitzonderlijke gevallen gaat de kabelbaan bergopwaarts. Voor het eerste gevoel op de fiets is er een oefenparcours voor volwassenen bij het dalstation van de stoeltjeslift en bovenaan is er een voor kinderen. Beetje bij beetje voel je je weg naar fietsen op onze routes. Je kunt de obstakels op alle routes vermijden, behalve op de singletrail.

Klik hier voor meer INFO

Het Bikepark Seizoen begint in November 2020.