Wandelharz Duitsland 
Met harztikke mooi wandelingen!

Harzer-Hexenstieg van 6 tot 13 juni 2020.

Nationaal Park Harz

Algemene informatie

Start en eindpunt: Station NS Maarn (Gemeente Utrechts Heuvelrug)
Afstanden per dag: ca. 20 km
Maximum aantal deelnemers: 9     Nog 3 plaatsen beschikbaar !

Inclusief: Vervoer met een personen busje 9 pers., brandstof, Logies, ontbijt en lunchpakket,  
toeristenbelasting, Landkaart van de Harz (Harzer Hexen Stieg) een stempelboekje van de Wandernadel en na 105 km de Pin zoals hier rechts afgebeeld, eindreiniging huis en de transfers van en naar de wandelingen.

Exclusief: consumpties en het diner. Het diner is niet in de prijs inbegrepen, mijn voorstel is dan ook om 4 avonden uit eten te gaan en 3 avonden zelf te koken. In de omgeving zijn diverse Restaurants met zeer aantrekkelijke prijzen. De kosten voor het diner `s avonds in een restaurant komen er dus nog bij. Reken daarnaast op nog wat euros voor diverse horeca stops.

Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor een reisverzekering en een annuleringsverzekering 

De prijs

De prijs voor deze Wandelweek in Juni bedraagt € 489,- p. p.    

De Harzer Hexenstieg  105 kilometer van Oost naar West!

Dwars door de Harz loopt de Hexenstieg (heksenroute) duivels mooi en heksachtig kronkelend. Honderd kilometer dwars door het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en over de Brocken: de Harzer-Hexen-Stieg maakt het mogelijk. De route loopt van Osterode in het westen naar Thale in het oosten. Onderweg ligt de Harz in volle schoonheid aan uw voeten: lichte gemengde bossen en dichte naaldwouden, kleurrijke bergweiden en steil oprijzende rotsen, zacht kabbelende beekjes en majestueuze stuwdammen. De route loopt door de beide nationale parken Harz en Hochharz. 

Dag 1: Heenreis naar Duitsland-Harz

Dag 2: Osterode-Dammhaus 21 km

Dag 3: Dammhaus-Torfhaus 14 km

Dag 4: Torfhaus-Brocken-Schierke 17 km

Dag 5: Schierke-Konigshutte 14 km

Dag 6: Konigshutte-Wendefurth 21 km

Dag 7: Wendefurh-Thale 18 km

Dag 8: Terugreis naar Nederland 

Plaatsen op de hoofdroute van de Harzer-Hexen-Stieg:
Osterode – Altenau – Torfhaus – de Brocken – Schierke – Drei Annen Hohne – Königshütte – Rübeland – Altenbrak – Treseburg – Thale.


Ferienhaus Monarda Hahnenklee/Bockswiese.

Op de begane grond van het huis vindt u een grote woonkamer met een prachtig uitzicht op de tuin; ook een tweepersoonskamer, en twee éénpersoonskamers, elk met een eigen badkamer / toilet.

Op de 1e etage beschikken wij ook nog over twee éénpersoons kamers en twee tweepersoons.

De keuken is volledig uitgerust met koelkast / vriezer, oven, vaatwasser, elektrisch fornuis, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker voor thee etc. Er zijn voldoende borden en potten, zelfs voor grote gezinnen en groepen tot 18 personen.

In de woonkamer is er een grote, uitbreidbare eettafel, een zithoek bestaande uit een bank en verschillende fauteuils, evenals kabel-tv, dvd-speler en muzieksysteem.
WiFi is gratis beschikbaar in het hele huis.

LET OP! Bedenk wel dat de Harz een heuvelachtig gebied is en dat de wandelingen dus heel anders zullen aanvoelen. Goed schoeisel is dus een must, verder raad ik geen extra wandel benodigdheden aan, maak hiervoor geen kosten. 

Enig aanpassingsvermogen is gewenst. Deelname is net zoals met alle andere tochten op eigen risico. Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor een reis en Annuleringsverzekering. 

Iets voor jou?

Meld je dan vóór donderdag 31 mei 2020 aan via een email.
De betaling van € 489,- per persoon ontvangen wij graag binnen één week na aanmelding, op bankrekeningnummer NL07 KNAB 0255413971, t.n.v. H.Wulff o.v.v. Hexenstieg juni 2020’. Pas dan is de inschrijving definitief.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!
tel: 06-22154311 
e-mail: wulffh@live.nl

Met vriendelijke groet,

Wandelharz
Hermann Wulff & Wobbe Kromhout.


 
 
 
E-mailen
Bellen